Районен съд – Бургас ще заседава по делото, по което е подсъдим общинският съветник Бенчо Бенчев на 27 май в 10.00 часа. Тогава трябваше да бъде разпитан като свидетел Димитър Желязков – Очите, заедно с още четирима души, предава Флагман бг.


Това обаче няма да се случи, тъй като несебърският бос в продължение на два дни ще се изправи пред Специализирания наказателен съд в София по делото срещу него с обвинения, че е лидер на организирана престъпна група за изнудване, принуда, заплахи, палежи и разпространение на наркотици.

То ще се гледа на 26 и 27 май в София, което отлага конвоирането на Желязков до Бургас.

Общинският съветник Бенчо Бенчев, който ще се изправи пред Районен съд-Бургас също на 27 май, е обвинен в лично укривателство и държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси, след като в началото на август 2018 година в Турция беше задържан именно несебърският бос Димитър Желязков-Очите.

Последното заседание по делото беше в началото на февруари 2020 г., когато стана ясно, че здравословното състояние на Бенчев се влошава и той поиска от съда да отмени забраната да напуска страната и да го пусне да се лекува в Турция.

Прокуратурата протестира решението, което в крайна сметка бе отменено.

Следващото заседание бе насрочено за 1 април, още тогава Митьо Очите трябваше да даде свидетелски показания в Бургас, но  бе отложено заради извънредното положение.