46-годишният Иво Даскалов, който на 2 май вечерта остави три трупа след себе си на Околовръстното шосе в Пловдив, остава зад решетките, пише Монитор бг.

Това реши на изнесено заседание в болничната стая на обвиняемия дежурен съдия от Окръжния съд в Пловдив. Даскалов с прякор Лудия е в болница след мелето, което предизвика с навлизането си в насрещното.


Там джипът му БМВ – Х5 се натресе челно на друго БМВ, чийто шофьор почина минути след инцидента. На място останаха двамата спътници на Даскалов.

Трите жертви останаха завинаги на 35г., на 38г. и на 43г. Иво Даскалов има различни фрактури, но няма опасност за живота му.

Според съда от събраните до момента доказателства може се направи обосновано предположение, че Иво Даскалов е съпричастен към престъплението, за което е привлечен като обвиняем.

Съдът намери, че към настоящия момент при мярка, различна от задържане под стража, съществува реална опасност обвиняемият да извърши друго  престъпление.

Все още не са готови резултатите от взетите кръвни проби на Даскалов след пътното произшествие, от които трябва да стане ясно дали е шофирал под въздействието на алкохол или дрога.

Не е ясно и с каква скорост обвиняемият се е врязал в другото БМВ в насрещното.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване  пред Апелативен съд – Пловдив на 13 май 2021 г. от 10 часа