Наказание от 15 години лишаване от свобода наложи съдът на Борислав Писачев, който уби зам.-кметицата на Кричим Нурджан Ристемова и семейството й в тежка катастрофа преди година и половина. След самопризнания и предоставяне на факти по случая от страна на Писачев, наказанието се редуцира в размер на 10 години лишаване от свобода. Той се лишава и от правото да шофира в срок от 13 години, пише "Марица".

Окръжен съд – Пловдив призна подсъдимия за виновен, че при управление на товарния си автомобил „Фолксваген“ на 24 декември 2017 г., е нарушил правилата за движение и е предизвикал смъртта на зам.-кметицата, съпруга й и двете им деца. Взима се под внимание, че Борислав е причинил кървавия инцидент след употреба амфетамин и кокаин.

„В момента Писачев е с мярка за неотклонение „парична гаранция“ от 10 000 лева. Съдът е длъжен да се произнесе и за мярката, както се произнесе за присъдата. Ще обжалваме тя да бъде заменена с най-тежката мярка „задържане под стража“, заяви адвокат Сузана Алекова за "Марица".

Присъдата на подсъдимия подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.