57-годишна жена е осъдена на 2 години и 4 месеца затвор за присвояване на над 140 000 лв. от ВиК - Пловдив. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.

По обвинителен акт на Районна прокуратура - Пловдив е осъдена жена с инициали И.Б. за това, че в качеството си на касиер в счетоводството във „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД - Пловдив, в периода от 2 януари 2013 г. до 26 февруари 2016 г. е присвоила чужди пари в големи размери – 140 672 лева, собственост на дружеството. Районен съд - Пловдив е признал И.Б. за виновна и е наложил наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 2 години и 4 месеца при първоначален „общ“ режим на изтърпяване.

По делото е установено, че И. Б. имала достъп до паричните суми на дружеството, които ѝ били поверени в качеството на касиер. В посочения тригодишен период от време, при нейна лична необходимост от парични средства тя е присвоявала различни суми. Общият размер на присвоените парични средства е 140 672 лева, като парите не са били върнати. След като е била установена липсата на посочените средства в ощетеното юридическо лице, трудовото правоотношение с И.Б. е било прекратено.

Присъдата не е влязла в сила и подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд - Пловдив.