4 години и 3 месеца затвор е присъдата на командоса Ангел Желязков, убил съперника си Добромир Лазаров с нож на 20 май 2018 г. Той бе признат за виновен в убийство при превишаване на пределите на неизбежната отбрана от Военния съд в Пловдив.

Военно-окръжна прокуратура Пловдив бе повдигнала и предявила обвинение срещу военнослужещия от военно формирование в Пловдив за това, че на 21.05.2018 г. около 01.00 часа в Пловдив чрез нанасяне на един удар с нож в областта на сърцето, умишлено е умъртвил Добромир Лазаров от Сопот, като убийството е  извършено по особено мъчителен за убития начин - престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, пр.2 във вр. чл. 115 от НК.

"Ако не беше военен, сега щеше да е там, където е доктор Димитров. Ударът не е бил директен в сърцето. Имало е хаотично нанасяне на удари от самозащита, имало е драскотини по тялото. Дал е подробни обяснения пред разследващите. Оказал е помощ на пострадалия, съдействал е да го качат в линейката. Питал е след това какво е станало, интересувал се е. Някой натиска много яко клавиша и иска най-тежката мярка на човека с пагони.

Защо сега няма протести, както при Доктора? Къде е оръжието на полицая? Защо не са го намерили, а сега ни занимавате с чекийката и с бутафорния нож. Пистолетът не е открит в касата у тях. Външни фактори движат това дело", обясни на едно от предишните заседания на съда адвоката на обвиняемия Елдъров.