Михаил Пехливанов, по прякор Мишо Къдравия и аверът му Панайот Пенчев-Понката ще отнесат солени наказания заради производството и разпространението на пико и марахуана, пише "Флагман".


Според обвинението Къдравия го грози затвор от 5 до 15 години заради богатото му криминално досие и глоба от 20 до 100 хиляди лева. Понката пък, който бил част от ОПГ, ще е на топло от 3 до 12 години зад решетките заради  намерените в дома му  множество везни, гриндер, вакуумираща машина, найлонови пликове за пакетиране и около 32 хил.лева.

Припомняме, че двамата бяха арестувани при специализирана полицейска акция в Бургас срещу наркоразпространението. В понеделник качулки нахлуха в дома на Понката, намиращ се в блок 9 в бургаския жк. "Лазур". 

В апартамента са намерени и иззети близо 850 гр марихуана, множество везни, гриндер, вакуумираща машина, найлонови пликове за пакетиране и около 32 хил.лева. По информация на изданието 30-годишният бургазлия е бил в бизнеса от дълги години. Коментира се, че е от големите играчи.

В същия ден по време на акцията е ударен и другият участник на наркомрежата - 35-годишният криминално проявен Михаил Пехливанов. Униформените го закопчали в дома на приятелката му на ул. "Шейново" № 42 в Бургас. 

Именно този апартамент той използвал за склад на стоката си. Там са намерени и иззети близо 50 грама марихуана и две везни. Бургазлията, доскоро бил в Германия, където известно време е работил. Още щом се появил в Бургас обаче се върнал към старите си престъпни навици.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Панайот Пенчев и Михаил Пехливанов са извършили престъпленията, за които са обвинени. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемите биха могли да се укрият или да извършат ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемите.

Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в града.