Пазарджишкият окръжен съд оставя в ареста сина на застреляния във Виноградец ресторантьор Наско Тонкев. 21-годишният Димитър Тонкев и още четирима негови съучастници бяха арестувани в петък през нощта при специализирана полицейска операция в град Септември и Виноградец.

Срещу Тонкев е повдигнато обвинение за разпространение на амфетамини и марихуана.

Близки на задържания младеж твърдят, че това е репресивна мярка, заради отказа на семейството на убития Наско Тонкев да не замесва името на бившия председател на общинския съвет Лазар Влайков в убийството на 47-годишния ресторантьор, пише bTV.

Делото беше отложено с 15 минути, за да може адвокатът на Тонкев да се запознае с доказателствените материали. Защитникът на Димитър Тонкев заяви пред журналисти, че в клиента му не са открити наркотични вещества.

В съдебна зала стана ясно, че общо шестима са свидетелите срещу Тонкев и са го посочили като дилър, от който редовно са купували амфетамини и марихуана.

Според разследването Тонкев от поне три години се занимава с пласиране на дрога. Макар и без доходи, водел доста охолен начин на живот.

По време на делото стана ясно, че сигнали за дейността на Тонкев са получени още на 1 август преди убийството във Виноградец.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!