Най-добрият автокрадец в България - Асен Колев - Хастара вече е на свобода. Той е пуснат предсрочно от затвора, като е ударил кьоравото и е успял да си спести още 4 години решетки от присъдата, пише "Телеграф".
Легендарният джамбазин, прочул се с това, че сви БМВ на Министерството на финансите, а при друг случай надъни с гепен джип ексшефа на ДАНС, ходи съвсем свободно из София от 5 дни.

Новината потвърдиха от правосъдното и вътрешното министерства. Хастара се превърна в автокрадец номер 1 още през 2009 г., когато го изловиха, че е сформирал група с военен разузнавач и полицаи и крадат суперлуксозни лимузини и джипове на конвейр. Колев бе осъден задочно на 7,5 г., затвор, но зад решетките влезе едва в края на 2013 г., тъй като се укрива близо година и половина от властите.

Името на Хастара нашумя през 2009-та, когато с двете ченгета от 4-то РПУ Дешо Йорданов и Методи Александров, и военен крадяха тузарски коли. В хода на разследването стана ясно, че освен БМВ на финансовото ведомство, са задигнали още 25 суперскъпи возила. Любими им били "Тойота Лендкрузер", БМВ и "Ауди". Криминалисти разказаха, че Хастара ги отварял за максимум 50 секунди. При един от арестите си, той опита да прегази полицай и насочи оръжие срещу него. Близо година иполовина се укрива, но през 2013-та името му нашумя отново, и то фатално.

Хастара сви чисто нов джим "Рейндж Роувър" и подкара с пълна газ по бул. "България". Близо до Моста на влюбените до НДК обаче изпуснал волана и натресъл жестоко, колата, в която се возел тогавашния шеф на ДАНС Константин Казаков, който пък пътувал към летището.

Щом се освестил, Хастара прибягал пеш по шосето, метнал се в баровско "Ауди S5", шофирано от негов авер, и успял да избяга. В края на 2013-та година обаче любовницата му Петя го издаде на ченгетата и те успяха да го арестуват буквално по бели гащи в квартира в кв. Симеоново.

Асен Колев е в пробация и трябва да ходи веднъж седмично да се разписва в РПУ-то си по местоживеене. Пред затворническата управа на Казичене пък обещал да не пипа повече коли.