Върховната прокуратура на Дания повдигна обвинение срещу нашенец за серия престъпления в Кралството. 37-годишен мъж битувал в скандинавската държава с по-различен вид гурбет. Мъжът крадял в Дания, продавал в Германия плячката, става ясно от издадената Европейска заповед за арест на родопчанина, родом от Широко поле. Седем дни след като властите в Дания повдигнали обвинения и пуснали лицето за издирване, младият мъж бе задържан от полицията в Кърджали в родното си село.

Родопчанинът действал по схемата през август м.г. Той направил няколко удара в Дания, като отмъквал техника и дори скеле. Общата стойност на всички откраднати вещи при различните акции била около 120 000 крони. Вещите се прекарвали през границата с Германия с цел продажбата им там.

Според датските закони, за всяка една кражба се предвижда наказание от година и 6 месеца за нашенеца.

37-годишният също поиска допускане на изпълнението на Европейската заповед за арест.

Окръжният съд в Кърджали реши мъжът от Широко поле да бъде пратен на датските власти, където срещу него ще се проведе наказателно производство.

Решението на магистратите предстои да бъде пратено и на Министерството на правосъдието в България.Източник: 24rodopi.com