Соченият за един от топ „готвачите“ на синтетика в Бургас Димитър Капитанов-Капито е отработил около половин година от присъдата си за притежание на наркотици. Бургазлията се споразумя с прокуратурата за 2-годишно наказание, след като беше сгащен с 30 гр пико в жк. „Зорница“ през април 2017 г.

Капито обаче започнал работа в кухнята, веднага след влизането си в затвора. Така той се озовал на свобода още през ноември м. г.

Бургазлията е осъждан общо 9 пъти за различни престъпления, но нито веднъж за продажба на дрога. Кражба, грабежи, няколко пъти държане на високорискови наркотични вещества са прегрешенията на Капитанов, пише "Флагман". 

Рецидивистът със сигурност ще се върне зад решетките още със старта на процеса за спецакцията в дома му на ул. „Сливница“ в началото на 2017 г. Тогава в апартамента на Капито полицаите откриха мобилна нарколаборатория, малки количества пико и трева, както и прекурсори за производство на дрога.

Делото не успя да стартира и днес, като бе отложено за началото на април заради заболяване на съдията. Началото на процеса беше забавено допълнително, тъй като през април м. г. делото бе върнато от Окръжния съд на прокуратурата заради съществени процесуални нарушения.

„Не е посочено какво е направил, как точно е придобил наркотичните вещества. Липсват описания, от които се извежда съдържание на умисъла. Липсват факти, които да доказват, че се касае за прекурсори. Не става ясно и че наркотиците са предназначени за разпространение, а именно това прави делото подсъдно на Окръжен съд”, мотивира решението си съдия Даниел Марков.

Преди броени дни прокуратурата внесе нов обвинителен акт срещу Капитанов. Ако бъде признат за виновен, той може да получи от 3 до 15 години затвор.

В събота вечерта с 32 пликчета пико беше арестуван близкия авер на Капито – Станислав Беров- Берката.