Желязко Шиников и Йордан Йорданов сключиха споразумения и се разминаха с присъди под предвидения минимум в закона за трафик на 48 кг хероин за над 2,5 млн. лв, съобщава "Флагман".
Престъплението е особено тежко и предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години и глоба в размер от 200 000 до 300 000 лв. Шиников и Йорданов обаче правят самопризнания и се разминават съответно с 4 години и 2 месеца и 4 години при първоначален общ режим. Двамата няма да платят нито 1 лев глоба за престъплението.

Припомняме, че Шиников и Йорданов бяха арестувани в края на м. г. край Средец. Двамата използвали канал за трафик на бежанци, по който опитали да вкарат дрогата от Турция, но са спрени от гранични полицаи. Служителите на реда открили 96 пакета с изключително висококачествен хероин, набутани в 3 раници. Те били захвърлени на задната седалка на „Лада Нива”, с която пътували Шиников и Йорданов. 

31-годишният Желязков Шиников е популярна фигура сред ъндърграунда в региона. Той вече има една присъда за разпространение на дрога като част от бандата на Стойчо Калоянов-Лудия.  

Самопровъзгласилият се за наследник на Митьо Очите Калоянов е известен с бруталните си методи на действие. Негов патент били наказателните акции срещу конкуренти и рязане на кожа и пръсти със самурайски меч. Групата му е разбита от бургаската полиция през 2008 г. Лудия получава 12-годишна присъда като бос на наркобандата.