Апелативният специализиран съд остави в ареста Десислава Иванчева, пише "Труд". Има достатъчно доказателства, които я уличават, няма опасност да се укрие, но може да извърши друго престъпление. Мотивите като влошено здравословно състояние, добри характеристични данни и чистото съдебно минало не са достатъчни, за да излезе от ареста, посочиха магистратите в поредния си отказ.

Както БЛИЦ писа, отстранената кметица на „Младост“ Десислава Иванчева помоли съда да бъде снизходителен и да обърне внимание на влошеното й здравословно състояние. Тя поиска от магистратите да я освободят от ареста, защото пие антидепресанти и не се чувства добре. Освен това имала паник атаки и тумор на хипофизата. Иванчева отново поиска да се изследва в болница, за която имала направление за 1 август.

Припомняме, че кметицата на "Младост" Десислава Иванчева бе арестувана зрелищно по време на получаване на подкуп. Тя, заместничката й Биляна Петрова и помагачът им Петко Дюлгеров са в ареста по обвинение, че са взели подкуп в особено големи размери. Инвеститорът Александър Ваклин обвини кметицата, че му е поискала 500 000 евро, 70 000 от които бяха открити у нея и у Дюлгеров. Подкупът трябвало да накара Иванчева да придвижи разрешителното на бизнесмена за строеж. Иванчева отрича обвиненията. Тя е категорична, че не е знаела за парите, открити в колата й, както и че не е разговаряла с Ваклин извън общината, а при разговорите им обсъждали проект за детска площадка.   

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!