Култовият бургаски престъпник Иван Гюров-Шливата, който се прочу преди три години заради безкрайно глупавата си изцепка – да избяга от затвора месеци преди да излежи присъдата си, получи нова присъда, пише "Флагман".
27-годишният Гюров ще се върне в затвора за 3 месеца, за да излежи наказанието си за бягството от пандиза през 2014 година.

Той се е признал за виновен и е подписал споразумение с прокуратурата, което е одобрено от Районния съд в Бургас. Заради това и наказанието му е толкова леко. Ако процесът бе протекъл по нормален ред Шливата можеше да отнесе минимум година.

Припомняме, че Гюров духна от затворническото общежитие във Ветрен на 4-и срещу 5-и май 2014 година. По-късно стана ясно, че той е платил 500 лева рушвет на надзирател, който трябвало да си затвори очите, за да може Шливата да напусне безпрепятствено общежитието, където по принцип режима е изключително лек.

Бургазлията тогава бе излъгал надзирателя, че излиза, за да се види с приятел. Всъщност обаче той искал да отиде при своята любима – 16-годишната ученичка Емануела, в която осъдения за въоръжен грабеж в бензиностанция, хлътнал до уши. МВР го откри две седмици по-късно на строеж в Приморско, където той припечелвал като общ работник и дори не се крил, а представял с истинското си име - Иван Гюров Гюров.

Шливата бе част от бандата на Мечо, Игуаната и Ламята. Четиримата бяха задържани още през 2010 година и обвинени за въоръжени грабежи в магазини и бензиностанции в Бургас, Сливен и Поморие. Младият мъж получи 4 годишна присъда, а преди бягството му оставаха едва 9 месеца. Приятелите му обаче се разминали с доста по-леки наказания и това го ядосвало.