Врачанският окръжен съд потвърди взетата от Районния съд в Бяла Слатина мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняемия Светлин Галинов, съобщава Булнюз.

Обществото научи за безчинствата на криминално проявения мъж, който въпреки тях бе на свобода, през изминалите дни.

Галинов заедно с още двама бандити посегнаха на част от имотите и дома на местния бизнесмен Юлиян Димитров, като дори опитали да пребият дъщеря му с бухалка. 

Само дни по-късно правораздавателните органи реагираха светкавично и Светлин Галинов и в събота той беше арестуван. 

Събраните доказателства и извършените експертизи от полицейските служители изцяло потвърдиха жалбата на пострадалия Юлиян Димитров.

На Галинов и двама негови роднини бяха повдигнати обвинения, а по-късно магистратите от Районния съд в Бяла Слатина поискаха мярка "задържане под стража". 

Днес Окръжният съд във Враца потвърди наложената мярка и потвърди фактите, изложени от медията ни още преди две седмици.

Галинов е обвинен в това, че в съучастие, като съизвършител с други двама, е увредил чужди недвижими вещи, с което са причинени имуществени вреди на стойност 1295 лв.

Престъплението е станало на 6 август  в Бяла Слатина, когато са унищожени стъклопакетите на пет прозорци на питейно заведение, на три прозорци на фитнес зала и четири стъкла на прозорец на частен дом.

Според Наказателния кодекс, за това престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до пет години.
Определението на Врачанския окръжен съд е окончателно.