Попълнете търсена ключова дума или фраза

Малкия Фараон си получи заслуженото заради кървавото нападение срещу Саботана

https://blitz.bg/kriminalni/nakazanie/malkiya-faraon-si-poluchi-zasluzhenoto-zaradi-krvavoto-napadenie-sreshchu-sabotana_news795707.html Blitz.bg

Окръжният съд наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години, като оправда обвиняемия по първоначалната квалификация на повдигнатото му обвинение

Благоевград, България 25 Ян. 2021, 17:39 1051 прочита 0 коментара
Окръжен съд – Благоевград наложи наказание „Лишаване от свобода“  за срок от три години, отложено за срок от пет години, на подсъдим за опит за умишлено убийство.

Състав на Окръжен съд – Благоевград, под председателството на съдия Красимир Аршинков, прецени, че са налице достатъчно доказателства за виновността на Веселин Бориков-Малкия Фараон, и го призна за виновен в това, че на 27.08.2017 год., между 02.25 ч. – 02.35 ч., в дискотека в село Поленица, общ. Сандански, е направил опит умишлено да умъртви Димитър Съботанов-Саботана.

Деянието е извършено чрез нанасяне на пет удара с нож в областта на двете половини на гръдния кош и корема, като е останало недовършено поради независещи от дееца причини, и е осъществено при превишаване на пределите на неизбежната отбрана – престъпление по чл.119 във вр. с чл.115, ал.1 и чл.18, ал.1 от НК, във вр. с чл.12, ал.2 от НК.
 
Окръжният съд наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 /три/ години, като оправда обвиняемия по първоначалната квалификация на повдигнатото му обвинение.
 
На основание чл.66, ал.1 от НК отложи изпълнението на наложеното наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 /пет/ години.

Окръжният съд осъди подсъдимия да заплати на Д. Г. С обезщетение за причинени от престъпното деяние неимуществени вреди в размер на  7 000 /седем хиляди/ лева.

Постановената присъда може да бъде протестирана и обжалвана пред Апелативен съд - София в 15-дневен срок.

Версията на подсъдимия Веселин бе, че докато седял сам на бара в дискотеката, Саботана се приближил и започнал да го псува.

Изплашил се и тръгнал да си ходи, когато Саботана го нападнал в гръб с удари в главата. "Аз никога преди не съм участвал в сбивания и нямам навика да нося оръжие в себе си. Нямам обяснение как Съботанов е получил тези наранявания", твърдеше Фараона.

Пострадалия Съботанов обаче сподели съвсем друга версия за случилото се, според която, докато седял сам на бара, Веселин пръв подвикнал и го обидил, на което той не отвърнал по никакъв начин, припомня struma.com.

По-късно тръгнал да си ходи и пред входа на дискотеката бил намушкан. Свалил тениската си, за да притисне раните. Като извършител той категорично посочи Веселин Бориков. Когато бил разпитан след инцидента през 2017г. обаче, Саботана заявил, че не е разпознал извършителя. В последствие той отрече тези думи да са негови, както и подписът, положен под тях.

Общото в показанията и на двамата бе единствено, че те не са се познавали лично преди случката, за да имат някаква вражда.

На разпит пред съда застана и свидетел, който тотално се оплете и днес даде коренно различна версия за случилото се, в сравнение с тази, която дал през 2017г. Пано Джавалеков е приятел от компанията на Саботана, който го транспортирал до спешен център.

Според разказът му по време на едно от делата, е присъствал в момента, когато Фараона намушкал приятеля му, като категорично го посочи за извършител.

В показанията, дал след инцидента, той заявил, че не е видял кой е намушкал Саботана, дори не е видял кръв и рани по него, просто му казали да кара към спешното. По никакъв начин не би могъл да разпознае извършителя, тъй като не видял нито телосложението му, цвета на кожата, косата и други отличителни белези.

Свидетелят изуми съда с разказа си, който нямаше нищо общо с предишната му версия, което съдия Аршинков посочи като сериозен пропуск на Прокуратурата. 

През август 2017 година, след сбиване в дискотека в село Поленица, Димитър Съботанов получи 5 прободни рани в областта на гърдите, след което му бе извършена животоспасяваща операция, а като извършител бе посочен Веселин Бориков.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

0 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам