Поредна ударна акция срещу джигитите на пътя проведе пловдивската полиция. В рамките само на 6 часа са установени общо 918 нарушения, извършени от шофьори и пътници, пише "Марица".

227 са съставените фишове за различни нарушения по Закона за движение по пътищата, а  актовете са 79. Установените случаи на извършени нарушения от пешеходци са 91, а  8 от съставените актове са за неспазване на светлинни сигнали на светофарната уредба и внезапно излизане на пътното платно. 

83 са глобите по фиш за пресичане на необозначени за целта места.  Нарушенията на шофьори, отнели предимството на пешеходци са 12. 
Само един от проверените зад волана е бил без книжка, а шестима са ползвалите телефон по време на управление. 

22гма от шофьорите са санкционирани заради непоставени обезопасителни колани.

Само четирима са останалите без шофьорски книжки, заради неплатени глоби по предишни нарушения. 

При 11 от проверените коли са установени различни технически неизправности, а 27 са съставените фишове за нередовни пътни документи.  Фишовете за неправилно паркиране или престой са 34 броя.  

Установено е, че 15 от шофьорите не са използвали светлини, а 62гма са с глоби са неспазване на пътни знаци и извършване на неправилни маневри.

511 са засечените камикадзета зад волана. 

Полицията продължава своите акции по пътищата в Пловдивско. Проверките целят подобряване безопасността на движението и ограничаване на пътнотранспортния травматизъм.
 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!