Анита Мейзър ще излезе от ареста на свобода за Коледа. Тя е направила пълни самопризнания, делото срещу нея ще се гледа по съкратената процедура - без да се искат нови експертизи или изслушване на свидетели и вещи лица. Така скандалната сексбомба ще получи с 1/3 по-леко наказание заради оказаното от нея съдействие на полицията, пише "България днес".
Мейзър е в ареста от август, когато е задържана за убийството на съпруга й - културиста Николай Колев. Той бе намерен мъртъв в дома й със стегнати свински опашки около врата, ръцете и краката. Миската бе заподозряна за умишлено убийство, макар самата тя да отричаше категорично тази версия. Тъй като е с чисто криминално минало и е направила признания, Анита може да се размине и с условна присъда. По закон е застрашена и от затвор до 5 години по обвинението за непредумишлено убийство и до 10 години за опита да подкупи полицай.

Делото ще се гледа на 22 декември и съдиите ще решат в същия ден как да накажат Мезйър за нелепия инцидент. Те трябва да променят и мярката й за неотклонение, тъй като силиконката е в ареста от 17 август до сега. Така след броени дни сагата "Мейзър" ще приключи.

Семейството на починалия Ники ще претендира за обезщетение в съдебната зала, но заради съкратената процедура магистратите най-вероятно няма да го удовлетворят. Близките на загиналия Ники не са оспорвали обвиненията и доказателствата, нито са поискали нови експертизи.

Разследването приключи и стана ясно, че Мейзър не само не е искала смъртта на мъжа си, но и се е опитвала да го спаси в последните секунди от живота му, но не успяла да скъса свинските опашки.

Във фаталната нощ Николай поискал Анита да го върже с тях и да запише видеоклип с телефона си. На него трябвало да се види как само с напрягане на мускулите си е успява да се освободи от примките. Видеоклипът с успешния опит е трябвало да послужи като негова реклама пред бизнесмени от Панама и Колумбия, които да го наемат дългосрочно на работа.

Стегнатите свински опашки на врата на културиста са притиснали венозните съдове в областта на шията. С последни усилия Николай успял да скъса кабелната превръзка на ръцете си. Направил опит да освободи врата си от тях, но в усилията за това примката се затегнала около врата му допълнително, той изгубил съзнание и се отпуснал на масажната маса, където провеждал експеримента.
След като Ники издъхнал пред очите й, Анита изпаднала в паника от страх, че ще бъде заподозряна. Предложила пари на ченгетата да не раздухват случая по медиите. Изхвърлила свинските опашки, които трябвало да се използват за захващане на шатра пред дома им. Представила няколко версии пред ченгетата. Една от тях е, че същата вечер пред дома им някакви момчета чакали Николай. Тя отишла до магазина и когато се върнала, намерила мъжа си мъртъв и вързан.

Окръжната прокуратура във Варна внесе в понеделник обвинителния акт срещу 52-годишната Анита Желева, по-известна с фамилията Мейзър. Тя ще отговаря пред съда по две обвинения – за причиняване по непредпазливост смъртта на съпруга си Николай и за предложен подкуп от 30 000 евро на полицейски служител, за да не извърши действия по служба.