Делото срещу бургаския рецидивист Стамен Димитров, по прякор Маринката, за закана за убийство и тормоз над бившето му гадже не тръгна и днес в Районния съд. Случаят е от преди година и половина, но стига до съдебната зала едва сега.

Димитров се яви чинно на разпоредителното заседание, на което трябваше да се реши ходът на целия процес, но дори и това не се случи. Причината бе доста изненадваща. Адвокатът на Маринката – Радослав Николов се отказа да го представлява.

„Нямам контакт от месеци с него. От близо година го издирвам за психиатричната експертиза, а не мога да открия. Невъзможно е да се организира защита по този начин”, заяви Радослав Николов.

Маринката категорично отказа да се представлява сам в съдебната зала и за районния магистрат Катя Георгиева не остана друг вариант, освен да отложи делото за началото на следващата година.

Срещу Димитров има повдигнато обвинение за „закана за убийство или друго престъпление против личността или имота на другиго”. Ако бъде признат за виновен, той може да получи до 6 години затвор.

Според обвинителния акт Маринката преследвал бившата си изгора след раздялата им, заплашвайки я 4 пъти с убийство. Извадил дори и нож. Всичко това се случило в началото на м. г. – от януари до април.

„Ще те заколя! Няма да си с мен, но няма да си и с друг!“, крещял рецидивистът срещу беззащитната жена. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: Флагман.бг