Актьорът Явор Бахаров и пловдивската танцьорка Габриела Медарова, която пияна помля десетина коли, са последните известни лица, осъдени на пробация, пише "Монитор".

Малкият брат Бахаров отново попадна в полезрението на властите, след като беше арестуван на 4 март през нощта. В 1,25 часа на кръстовището на ул. „Фритьоф Нансен“ и бул. „Ев. и Хр. Георгиеви“ къдрокосият актьор е дърпал за косата приятелката си Рая Пеева. След като случаен минувач се опитал да ги разтърве, но бил блъснат от Бахаров, се намесила полиция. Говорителят на Софийската районна прокуратура Невена Зартова разясни за изданието, че актьорът не е удрял полицай, „отказал е да представи личните си документи и е откаран в I районно управление“. От прокуратурата допълниха, че Явор не е бил и удрял никого единствено е дърпал косата на жена.

Явор беше арестуван за 72 часа, но преди тяхното изтичане, още на 48-ия час, на 6 март в 15 часа 98-и състав със съдия Мила Лазарова гледа делото му. Той се е признал за виновен и е сключил споразумение с прокуратурата за 9 месеца пробация, което съдът е одобрил. След което е върнат отново в ареста, откъдето е пуснат чак към 20 часа.

Преди няколко дни пък Пловдивският районен съд постанови една година условно за Габриела Медарова, която пияна и дрогирана потроши десет коли и нанесе побой над студентка в нощно заведение. Наказанието е с 4 години изпитателен срок.

Магистратите наложиха на танцьорката и пробация, която се изразява в забрана да напуска жилището си от 22:00 до 6:00 ч. сутринта в продължение на 18 месеца. Освен глоба в размер на 800 лв., Медарова е лишена и от правото да шофира за година и шест месеца. Тя трябва да плати и 2000 лева на битата Катя Андреева. Според магистратите пробацията ще въздейства на танцьорката да се върне към семейството си и да отсее по-важните неща в живота. Тя щяла да я предпази и от средата, която й влияела недобре.

Районният съд разгледа делото срещу Медарова по съкратената процедура, след като тя призна фактите, по които е обвинена. А те са: шофиране в нетрезво състояние и след употреба на наркотици, нанасяне на големи материални щети и причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди на 21-годишната Катя Андреева в нощно заведение. Танцьорката коментира, че е преосмислила важните неща в живота.

Вече била друг човек. Не танцувала в нощни клубове и работила във фабрика за текстил. Тя прекъснала следването си, тъй като й били отнети студентските права.

"Съжалявам за извършеното. Признавам се за виновна", заяви Габриела. Адвокатът й Орлин Търновалийски обясни, че след всичко това животът на клиентката му се е преобърнал и тя си е направила поука. Той допълни, че няма да обжалват решението.