По 300 часа безвъзмезден труд през следващите 12 месеца ще трябва да положат двама жители на Казанлък, които застанаха пред състав на районния съд  в Града на розите по обвинения, че грубо  са нарушили обществения ред и направили опит да възпрепятстват униформени служители на МВР да свършат служебните си задължения, пише Монитор бг.

Инцидентът е станал посред обяд на 30 януари т.г. при избухнал скандал насред градския кооперативен пазар между 44-годишния Р.М., 28-годишния Н.Р. и продавачка на една от сергиите.

При пристигането на полицаите по-възрастният мъж започнал да рита вратата на патрулната кола и да ругае униформените с думите „Гяури с гяури! С вас ще се разправям поотделно…“. В конфликта се включил и по-младият му авер, който направил опит да скъса униформата на служител.

Псувните и обидите продължили и след поставянето на белезници върху китките на вече осъжданите и изтърпели по няколко присъди в миналото нарушители.

На 14 април рецидивистите са сключили споразумения  с наблюдаващия досъдебното производство прокурор, което е одобрено от съда. И двамата ще преминат през 20-месечен режим на пробация, имената им ще бъдат обявени на публично място: през входовете на кметските администрации в Казанлък и село Дъбово.

Тепърва ще се решава къде и как ще бъде положен трудът тъй като двамата са неграмотни и нямат никаква професионална квалификация.