53-годишният Димитър Радев, затрил рускинята Наталия С., с която имал връзка, отива в затвора за 15 г., реши Бургаският окръжен съд, съобщи пресцентърът на институцията.

Радев ще трябва да плати 70 000 лв. кръвнина на двете деца на Наталия. Синът и дъщерята на рускинята поискаха общо 300 000 лв., но съдът ги отряза.

На 5 октомври 2015 г. Димитър и Наталия, които били любовници от година, прекарвали поредната вечер, наливайки се първо с водка, а след това  със спирт.

Купонът бил в малкото апартаментче на Наталия  в к-с "Лзур".

Извършената по-късно експертиза ще установи, че рускинята е била мъртво пияна - с близо 4 промила алкохол в кръвта.

Тя започнала да се заяжда с Димитър, който й ударил шамар. Жената пък го одрала с нокти по гърдите. Ядосан, мъжът я грабнал, вдигнал я високо и я хвърлил на пода.

Това обаче се оказало фатално и Наталия издъхнала още преди да дойде екип на Спешна помощ. Димитър сам позвънил на тел.112, като казал, че ударил лошо приятелката си, припомня "24 часа".

Първоначално се очакваше делото да мине по реда на съкратеното съдебно следствие, но Радев заяви, че не е съгласен с целия обвинителен акт и че е бил принуден насилствено и чрез унижения да дава показания в полицията.