Варненският окръжен съд остави в ареста 25-годишния Петър Здравков, обвинен, че е блъснал с колата си и убил велосипедиста Мартин Чикалов (39 г.). Престъплението бе извършено на 10 септември. След катастрофата Здравков избяга и се предаде на следващия ден в полицията, придружен от адвокат.

В съдебната зала днес прокуратурата посочи, че според свидетели на случилото се обвиняемият е карал с поне 70-80 километра в час. Окончателни данни за скоростта на колата ще има, след като бъде изготвена назначената съдебно-техническа експертиза. Все още не са готови резултатите от изследванията дали Здравков е употребил дрога, преди да седне зад волана.

Обвинението изнесе информация, че младият мъж никога не е имал книжка, въпреки че притежава автомобил, и два пъти е санкциониран за това нарушение на закона. Освен това той има проблеми със зрението, но е шофирал без очила. От прокуратурата посочиха още, че представеното от Здравков пред съда удостоверение за постоянен адрес, е издадено на 11 септември.

В залата бе изнесена и информация, че макар да е с чисто съдебно минало, той има криминални регистрации за увреждане на имущество и за кражба.

Според съда от събраните до момента доказателства по случая може да се направи обосновано предположение, че Здравков е съпричастен към престъплението, за което е обвинен. Освен това, ако е на свобода, той може да се укрие или да извърши друго престъпление.

Решението на Окръжния съд Петър Здравков да бъде оставен в ареста може да бъде обжалвано в 3-дневен срок.

Близки и приятели на убития Мартин тази вечер ще се съберат пред сградата на Община Варна и ще направят флашмоб в памет на загиналия балетист.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!