Медик от Спешен център – Дупница е осъден на 6 месеца условно и „обществено порицание” за размахване на нож срещу сервитьор в механа в Дупница. Съдия Мая Гиздова в Районен съд – Дупница осъди д-р Емил Гогов да плати и 2000 лв. обезщетение на сервитьора за стреса, който преживял.
 
На 30 ноември 2014 г. д-р Е. Гогов влязъл в механата към 17.15 ч. във видимо нетрезво състояние, което е доказано по време на съдебните заседания, и поискал да му сервират алкохол. Барманът изпратил един от сервитьорите да му каже, че няма да му сервират алкохол, тъй като е във видимо нетрезво състояние, но докторът настоял.
 
Докато сервитьорът го молел да напусне механата, д-р Гогов го обиждал и заплашвал: „Келеш, копеле, недорасъл пикльо, ако не ми сипеш ракия, ще те заколя”. Тези факти са изнесени от свидетели по време на разследването и пред съдия Мая Гиздова.
 
В един момент докторът извадил нож от джоба на ризата си и го размахал пред очите на сервитьора. Жените от персонала се изплашили и се скрили. Сервитьорът успял да се спаси, като помолил д-р Гогов да го пусне да отиде до тоалетната, и той го пуснал с думите: „Разрешавам ти”.
 
Уплашеният сервитьор излязъл от заведението и се обадил на тел. 112. След малко в механата пристигнали двама униформени и сложили белезниците на медика.
 
Пред съда д-р Е. Гогов твърдял, че не се чувства виновен. Съдия Мая Гиздова му наложила наказание “лишаване от свобода” за 6 месеца с тригодишен изпитателен срок и „порицание”. На сервитьора, който е поискал 5000 лв. обезщетение за неимуществени вреди, съдът присъдил 2000 лв., които докторът трябва да плати.