Крадлива циганка е била буквално линчувана в софийски мол, твърди Lupa.bg, позовавайки се на полицейски източници. Преди два дни сръчна ромка се намърдала в пробна на голяма верига за конфекция, но не за да си купи нова ризка за Великден, а за да преджоби някоя заблеяна в лъскавите дрешки столичанка.

Речено-сторено – мургавата джепчийка набелязала жертвата си и понечила да дръпне портфейла ѝ, докато дамата се любувала на сако в пробната.

Жената обаче забелязала ръката, протягаща се към дамската ѝ чанта и надала вой. Секунди по-късно влетял съпругът на атакуваната софиянка, който хванал циганката за косата и буквално помел магазина с нея.

След като я извлачил извън търговския обект, изнервеният мъж започнал да блъска ромката и да крещи: „Докога ще се разправяме с вас, бе, племе крадливо”. За нещастие на джебчийката охраната на мола тактично се помайвала насам-натам и не се намесила в свадата. „На хората им писна от беззаконията на циганите, затова и гардовете отказаха да отърват крадлата от развилнелия се съпруг”, коментираха очевидци на патакламата.