Десетки пловдивчани протестираха против решение на Апелативния съд да освободи под гаранция от 20 000 лв. Иво Даскалов, по прякор Лудия, пише Труд.

На 2 май мъжът навлезе с джипа си в насрещното платно на Околовръстното шосе на Пловдив и предизвика челна катастрофа с три жертви. В своя автомобил загина бившият полицай Николай Иванов, починаха и двама мъже, пътували в джипа на Лудия.

Днес почернената майка на единия от спътниците - 38-годишния Радослав Усков, се опита да нахлуе в сградата на съда, но полиция я спря. “Щом за 20 000 лв. освобождавате човек, убил трима - аз ще ви избия всички тук! Нека излезе съдийката, която пусна Лудия и да каже защо!”, викаше жената.

Синът ѝ, заедно с жена си и децата им, бил на вилата на тъста на Иво Даскалов в с. Бойково, където имало празник. Жената и децата обаче си тръгнали по-рано със семейния автомобил, а Радослав, заедно с още един мъж, с който помагали за ремонт на вилата, се качили в джипа на Лудия и това им струвало живота.

Иво Даскалов също е ранен и мерките му се гледаха от два съдебни състава в болница, но според близките на загиналите има опасност да се укрие. Затова хората започнаха подписка, която ще бъде изпратена до главния прокурор Иван Гешев.


Решението на Апелативния съд в Пловдив обаче е окончателно и не подлежи на протест.