Около 20 кг марихуана и общо 270 саксии с част от стеблата на конопени растения са намерени и иззети при спецакцията в с. Ясна поляна, община Приморско, пише Флагман бг.

Операцията на РУ-Приморско е извършена вчера около обяд в селскостопанси двор, където живее 52-годишният Живко Ж.


Мъжът, който е строителен техник към частна фирма в Приморско, превърнал мястото в лаборатория, обзаведена по последния писък на модата за производство на висококачествена марихуана.

В мазето на къщата, пригодено и оборудвано за оранжерия за отглеждане на марихуана, са намерени и иззети още мелачка съдържаща суха зелена тревна маса, 17 кварцови лампи с адаптори, вентилатори, течни торови препарати, електронна везна, пет сушилника, съдържащи суха зелена тревна маса и два чувала със суха зелена тревна маса, общото тегло на намерената марихуана е около 20 кг.

Събраните по образуваното досъдебно производство материали са докладвани в Районна прокуратура-Бургас. 53-годишният мъж е привлечен в качеството на обвиняем и е задържан за срок до 72 часа с оглед внасяне на искане до Районен съд – Бургас за вземане на постоянна мярка за неотклонение.

От ОДМВР-Бургас показаха снимки на разбитата наркооранжерия.