Днес в Окръжен съд Благоевград продължи с поредното заседание по делото срещу двамата обвинени служители за подкуп от 10лв. С. Попдимитров и Г. Георгиев. На днешното заседание бяха разпитани 10 свидетели, които дадоха показания по скандалния случай, съобщава struma.com.
 
Пръв на свидетелското място застана Антон Добрев, който първоначално е бил техен началник в 1-во РПУ в града. Той даде пълно описание на ареста на двамата мъже. Оказва се, че Добре се прибирал към вкъщи, когато получил телефонно обаждане от своя началник, с което му било казано да намери точното местонахождение на двамата служители.
 
Те били открити в магазин за алкохол и цигари, като проверката към тях започнала след пристигането на следовател. „Когато дойде следователя в магазина, имаше реплики между него и Г. Георгиев. Това доведе до поставянето на белезници на последния, след което беше отведен за обиск в районното”.
 
Самия Добрев е присъствал на разпита и обиска на Попдимитров, в неговите лични вещи е открита и скандалната банкнота от 10 лв., за която органите на реда вече са знаели, че е дадена като подкуп.
 
Антон Добрев започна да разказва истории от старите ленти, които се случвали в 1-во Районно. Там, докато Добрев бил техен ръководител, получавал постоянно жалби срещу Г. Георгиев и дори лично му е налагал наказания.
 
Делото продължи с разпит на останалите свидетели.
 
Припомняме, че случаят стана известен през 2016 година, когато на 28-ми Септември Славейко Попдимитров и Георги Георгиев, единият младши автоконтрольор, а другият полицай към ОД на МВР-Благоевград, приеха подкуп от 10лв. Двамата били включени в смесен автопатрул, като в периода от 14 до 16 часа, изпълнявали служебните си задължения в определено за това място- ул. „14-ти полк” и ул. ”Симеон Радев” в Благоевград.
 
По време на смяната си те са спрели за проверка мъж, управлявал лек автомобил „Ауди А4” за невключените къси светлини на колата.
 
Служителите на реда извършили проверка на документите и справка за нарушения в системата на КАТ относно спрения шофьор, разпитвали го за работата и доходите. След това полицаят дискретно приканил шофьора да измисли нещо за „поздрав”, което той възприел като искане на подкуп, за да не му съставят акт за това, че е извършил нарушение.
 
Шофьорът отишъл до колата си, извадил от портфейла банкнота от 10 лв., заснел я с камерата на мобилния си телефон, като междувременно незабелязано се обадил на приятел, на когото споделил случилото се. Дал парите на единия от тях, след което тръгнал и подал сигнал в полицията за поискания и получен подкуп, и престъплението бе доказано със снимката на банкнотата.