Районната прокуратурата във Видин повдигна обвинение за причиняване на леки телесни повреди и хулиганство срещу председателя на Гражданско движение "БОЕЦ" Георги Георгиев за нападението му над журналистически екип на "Канал 3", извършено на 5 юни 2019 г. във Видин. На Георгиев е наложена мярка за неотклонение "подписка". 
 
Екипът на телевизията беше във Видин, заради разследване, свързано с финансирането и целите на обявилото се за гражданско движение БОЕЦ, което е декларирало само 447 лева приходи. По време на опитите ни да разберем истината, видимо изнервен – Георги Георгиев буквално нападна екипа ни. За грозната сцена той използва и съпругата си, която го придружаваше. 
 
Публикуваме съобщението на прокуратурата без редакторска намеса: 
 
На 26.06.2019 г. в Прокуратурата на Република България е постъпил сигнал от Ива Стоянова, програмен директор на телевизия „Канал 3“ относно осъществено посегателство над екип на телевизията на 05.06.2019 г. в гр. Видин от Георги Георгиев, председател на ГД“БОЕЦ“. Материалите са изпратени на компетентната прокуратура – Районна прокуратура – Видин.
 
С постановление на Районна прокуратура – Видин от 13.06.2019 година е образувано досъдебно производство за хулиганство / чл. 325 ал.1 от НК/ и за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди /чл. 131 ал.1 т.12 във връзка с член 130 ал.2 от НК/.
 
В хода на разследването са изискани и приложени документи, проведени са разпити на свидетели, включително и на пострадалите от престъпленията, изискани и постъпили са аудио записи и писмена справка за подавани сигнали на тел.112, както и информация от директора на ОД МВР - Видин относно отразени проверки на лица и посетени сигнали, касаещи процесния период и разследваните случаи.
Назначени и изготвени са съдебно медицински експертизи за вида и характера на причинените телесни наранявания на пострадалите.
На 16.07.2019 година на Георги Георгиев е предявено на постановление за привличането му като обвиняем за това, че на 05.06.2019г. в гр. Видин, на публично място – пред сградата на ТПКИ "Д. Благоев“, находящо се на ул. "Цар Иван Асен II“ № 3, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като псувал, отправял обидни изрази по отношение на журналистически екип на телевизия "Канал 3 “, нанесъл удар с ръка в областта на главата на Т. В. Г.– шофьор в телевизия "Канал 3“, както и удар с крак в областта на слабините и удар с ръка по лицето на П. Н. П. – репортер в телевизия "Канал 3“ – престъпление по чл. 325, ал.1 от НК.
 
Наказателната отговорност на Георги Георгиев е ангажирана и за причиняване на леки телесни повреди на членовете от телевизионния екип на „Канал 3“ по хулигански подбуди – две престъпления по чл. 131 ал.1, т.12 във вр. с чл. 130, ал.2 от НК.
 
На пострадалия Т. В. Г., обвиняемият Георгиев е причинил контузия на лява скулна област с отток и зачервяване, довело до болка и страдание, а на П. Н. П. - репортер в телевизия "Канал 3“ - контузия на дясна челно слепоочна област с оток и зачервяване, довело до болка и страдание.
 
Георги Георгиев е с мярка за неотклонение "Подписка“.