Прокуратурата в Стара Загора се самосезира за случая, при който бе повредена видеокамера на екип на Нова телевизия.

Ето какво съобщиха от държавната институция:


В Районна прокуратура – Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл.216 ал.І от Наказателния кодекс - за повреждане на чужда движима вещ – видеокамера, собственост на Нова телевизия.

​На 30.10.2020 г. около 16,30ч. е подаден сигнал на тел.112 за скандал и закана за саморазправа с екип на Нова телевизия, станал пред автокъща в гр.Стара Загора.

На местопроизшествието е изпратен веднага автопатрул на І-во РУ на МВР – Стара Загора. При пристигането на място полицейските служители установили екип на Нова телевизия -  главен редактор на предаването „Съдебен спор“, оператор и шофьор. Служителите на телевизията обяснили, че са заснемали репортаж, свързан с покупко-продажба на автомобил от автокъщата, след сигнал, подаден от недоволен клиент от сделката.

За случая е бил уведомен дежурен прокурор от Районна прокуратура – Стара Загора, по чието разпореждане са започнали неотложни следствени действия.

Извършен е бил оглед на местопроизшествието, при който са иззети веществени доказателства, изискани са записите от охранителните камери в района на обекта. След това незабавно са извършени разпити на всички установени на място свидетели – очевидци на случилото се.

Видеокамерата е предоставена с протокол за доброволно предаване на разследващия орган.

Предстои назначаване на техническа експертиза за установяване характера и степента на повредата на видеокамерата и оценителна/съдебно-икономическа/ експертиза за установяване на размера на причинената щета.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!