9 години затвор при първоначален строг режим получи Веска Хаджиева от село Труд за убийството на мъжа си, предаде репортер на БЛИЦ от съда в Пловдив.

Първата година от наказанието се приспада, защото тя вече е лежала една година в ареста. Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативен съд в Пловдив.

Медията ни припомня, че на фаталния 13 януари миналата година измъчената и изтормозена 68-годишна жена не издържа и уби съпруга си - 73-годишния Костадин.

Веска дълги години е била тероризирана и психически и физически от мъжа си, а положението станало страшно, след като преди години починал единственият син на семейството.

Костадин дори си позволявал да води любовницата си вкъщи и да спи в общата има спалня, а Веска години наред била пренебрегвана.

С нея Костадин се отнасял като с животно.

Нещата ескалирали, когао Веска разбрала от мъжа си, че той е преписал къщата им на любовницата си.

На 13 януари двамата се скарали в банята, заради това, че Костадин бил взел ключовете от къщата на Веска. Настанала кавга, а жената удушила съпруга си. После прикрила следите и отишла на работа.

По време на днешното заседание Хаджиева не спря да плаче в съда, а защитата настоя за пореден път, че тя е действала при самоотбрана.

Авдокат Олин Търновалийски подчерта, е неговата клиентка системно е била подлагана на страшен физически и психически тормоз в продължение на години.

Представената по делото съдебно-медицинска експертиза по безспорен начин доказва, че мъжът е бил удушен.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!