Адвокатът на Гичо Вичев, по прякор Окото, оспори решението на Бургаския районен съд относно мярката задържане под стража, спрямо 40-годишния бургазлия, който е обвинен в кражба на чужди вещи, пише "Флагман".

Припомняме, че на 23 май т.г. Гичо Окото отмъкна таблета и портмонето на бургаска майка, докато детето й получило истерична криза и вниманието й било ангажирано с него. Драмата се разиграл пред хотел „Драма“ в бургаския жк. „Братя Миладинови“.

Днес в съда адвокат Петър Димитров поиска изменение на мярката на Гичо в домашен арест, с мотивите, че той сам се е предал на органите на реда и че фактът, че няма трудов договор, не означава, че не работи, макар и в сивата индустрия.

Прокуратурата обаче отсече, че действията му не могат да бъдат спрягани за „маловажни“, както се посочва в жалбата на защитника му.

Той има 7 присъди, 4 от който са за тежко умишлено престъпление, а именно – кражба и разпространение на наркотици. Жалбата е неоснователнa, още повече, че той е бил обявен за издирване и има голяма вероятност да се укрие или да извърши ново престъпление, тъй като съдебното му минало е богато”, посочи прокурор Катя Илиева.

Според защитника на Гичо обаче трябва да се вземе под внимание и фактът, че от 2014 година той няма нови провинения и не е осъждан.

Не мога да приема, че се е укривал, тъй като лично аз го заведох до 2-ро районно управление. Имаше забавяне, но заради мои лични ангажименти, а не защото се е укривал“, посочи адв. Димитров.

Съдът обаче е категоричен, че доказателствата показват, че именно Гичо Окото е виновен за деянието.

Има и по-важни неща от алкохола, дрогата и купоните. Това да се присмееш на болно дете и да посегнеш на вещи, виждай притеснената майка. Имате нужда да обмислите някои неща в ареста“, каза председателят на съдебния състав Катя Господинова. В отговор на нейните думи Окото отвърна: „Да, така е, имам нужда. Направих тази грешка, но искам да съм порядъчен човек“.