Мъж, който уби съперник за сърцето на жена, не иска да лежи в затвора 11 години и 4 месеца.  Толкова наложи Окръжният съд в Шумен на Осман Емин (55г.) от шуменското село Сини вир, но в петък той е обажалвал присъдата си пред Апелативен съд-Варна. От люта ревност по бившата съпруга Веска, той се скара със съселянина си Юксел Сабри и двамата се сбиха  смъртоносно, съобщава "Труд".


В жалбата си до магистратите влюбеният пастир моли да се промени квалификацията на деянието от умишлено убийство в извършено при неизбежна отбрана. Подсъдимият настоява, че Юксел сам е предизвикал конфликта, той само се отбранявал. Освен това зад решетките Осман съжалявал за стореното и сега очаква съдът да се смили за по-леко наказание.

Присъдата за Осман дойде през януари т.г., при условията на съкратеното съдебно следствие – той беше признат за виновен за убийството, извършено на 14 ноември 2015 г. Пред магистратите той признал вината си, но отрекъл да е извършил умишлено убийството.

Във фаталния ден двамата мъже се засекли на селско тържеството, което местния кмет дал за избирането си. Пастирът Осман си тръгнал пръв от банкета и по пътя към дома си бил настигнат от Юксел. Мъжете имали стар конфликт заради Веска, която по-рано била жена на Осман. После го напуснала и се залюбила с Юксел, а хорските приказки не давали мира на овчаря.

Притиснат до тухлена стена, Осман започнал да замеря 52-годишния си съперник с тухли. На финала стоварил с всичка сила и огромен камък върху гърдите му и си тръгнал. На мястото подпийналият убиец зарязал и овчарската си торба. Битият издъхнал от тежка черепно-мозъчна травма, имал контузии и по цялото тяло.

Апелативният съд във Варна ще се произнесе с решение до месец. Колкото и скоро да бъде пуснат Осман, Веска няма да го приеме в живота си. След скандала тя дори се изселила от Сини вир.