Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев обжалва днес присъдата си от 6 години в Окръжен съд-Пловдив. Заседанието се гледа при закрити врата. 
Евстатиев се появи в съда видимо отслабнал, но в сравнение с предишните пъти изглеждаше значително по-добре. Адвокатът на екскмета Ташкена Колчева пък съобщи, че клиентът й вече е психически възстановен и за него са положени медицински грижи.Пред БЛИЦ TV Колчева коментира, че ще иска оправдателна присъда за клиента си. Според нея секс с 16-годишната тогава ученичка Ирена Белухова е имало, но това не означава, че е имало изнасилване. Адвокатът на семейството на момичето Иван Грошев съобщи пред БЛИЦ TV, че съдът е отказал на адвокат Колчева повторно гинекологична експертиза на девойката.БЛИЦ припомня, че са направени три гинекологични прегледа на момичето. Имаше спор дали Ирена е била девствена по време на половия акт с Иван Евстатиев, или е имало стара дефлорация. Според адвокат Грошев, девствеността на момичето е доказана, но според адвокат Колчева двама от съдебните медици са констатирали стара дефлорация. Самият Евстатиев, още по време на първия си разпит, е признал, че е имал полов контакт с ученичката, но категорично е отрекъл изнасилване.

В съдебна зала той е казал, че са двамата са пили алкохол в стаята му в хотела в Стрелча, ученичката е започнала да го ухажва и му се е нахвърлила. Тогава всъщност бил осъществен половият контакт.

Както БЛИЦ многократно съобщи, Иван Евстатиев е осъден на 6 години затвор за изнасилване на Ирена Белухова.

Окръжен съд-Пловдив ще се произнесе в едномесечен срок по обжалването на наказанието.
 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ