Окръжен съд Благоевград прибави още 11 месеца към 20 годишната присъда на Георги Георгиев, обвинен за убийството на бизнесмена Орхан Изиров от петричкото село Първомай. На днешното заседание съдия Петър Пандев разгледа предложението на Окръжна прокуратура Благоевград за активиране на условна присъда от 11 месеца лишаване от свобода, тъй като в изпитателния срок, Георгиев е извършил тежкото престъпление.

Условната присъда той получил по обвинение в търговия с контрабандни цигари. В момента Георгиев излежава 20 годишна присъда в затвора в Бобов дол, пише struma.com.

Припомняме, че убийството на Изиров бе извършено през януари 2015 година край петричкото село Първомай, а убийците бяха двама - Георги Георгиев и Радослав Валеов. Бизнесменът бе разстрелян на пътя, след като мъжете си уговорили среща с него, а мотивът бе - неуредени сметки от продажба на дрога и дълг от 15 000 евро. Те бяха заловени седмица след убийството и осъдени на по 20 години затвор. Тогава съдът реши, че двамата трябва да платят по 15 000 лв на близките на бизнесмена Изиров. След днешното решение, общата присъда, която трябва да изтърпи 37-годишният Георгиев е 20 години и 11 месеца, от които той вече е излежал 4 години и 3 месеца.

Решението подлежи на обжалване пред софийския Апелативен съд. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ