Видинският окръжен съд осъди на 25 години затвор 30-годишния рецидивист Николай Шанков, който преби до смърт 3-годишната дъщеричка на приятелката си.
Убиецът ще трябва да излежи наказанието си при първоначален строг режим. 

Николай Шанков се призна за виновен за убийството и поиска делото да се гледа по съкратената процедура, без събиране на доказателства. След като бе задържан, а съдът гледа мярката му за неотклонение, убиецът заяви: 

„Съжалявам, че го направих, не го убих умишлено. Бих го защото непрекъснато плачеше, а аз бях изморен. Искам да остана в ареста и ако може по-бързо да произнесете присъдата и да ме върнете в затвора”. 

Днес Окръжният съд призна и част от гражданския иск на майката на убитото дете - Димитрана Викториева, в размер на 80 000 лева. 

3-годишната Аксиния бе убита на 7 май т.г. в постройка към кравеферма във видинското село Слана бара, докато 26-годишната й майка пасяла кравите и не била вкъщи. 

Побоят започнал, защото момиченцето се разплакало. Николай, който е бивш затворник, е ритал и удрял 3-годишната Ася първо с ръце, а след това с метална тръба. Всичко се е случило пред очите на 9-годишната ѝ сестричка, която потърсила помощ. 

Шанков е от Белоградчик, криминално проявен и осъждан. Месец преди убийството излязъл от затвора, където излежал присъда за кражба и бил в изпитателен срок.

Присъдата може да бъде обжалвана в седемдневен срок пред Софийския апелативен съд.