Софийският районен съд остави за постоянно в ареста мъжа, който обра банковия клон на столичния булевард “Цар Борис III” на 12 февруари. Съдът потвърди – извършител е Константин Чапкънов. БЛИЦ припомня, че банковият обирджия е син на известния скулптор Георги Чапкънов.

Извършителят нахлул в обекта с маска, заплашил служител на офиса и отнел наличната в касетата сума пари в различна валута.

Тъмно минало, свързано със смърт, крие синът на Чапа, обрал банка в София

В съдебната зала стана ясно, че обирът е извършен с пластмасов пистолет. Обвиняемият не е дал самопризнания, а само предварителни сведения в коя кофа е изхвърлен пистолетът и маската.

"Част от парите са оставени в ателие", разказа прокурор Чудомир Спасов, цитиран от БГНЕС.

Извършителят на банката страда от параноидна шизофрения и има Хепатит Б. Това не позволява да пребивава в следствен арест, заяви един от адвокатите на обвиняемия Данаил Григоров. Пред него той е заяви, че заболяването му не е позволявало да прецени действията си.

Страховити подробности за сина на Чапа, обрал банка в София

Другият адвокат – Филипов призна, че в кръвта на мъжа са засечени наркотични вещества заедно с други лекарства.

"Параноидната шизофрения е заболяване, което води до невменяемост. Лицето не е наказателно отговорно по чл. 33, ал. 1 от НК, а именно, че се е намирал в постоянно разстройство на здравето“", поясни адвокатът.

Адвокатите признаха, че техният подзащитен има предишни осъждания с изтекла давност за държане на наркотици.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!