Още в първия ден, в който баща ми беше отвлечен аз се свързах с властите. Това беше логичното, въпреки предупрежденията от похитителите. Това заяви Иван Киров, синът на отвлечения преди 10 години от "Наглите" бизнесмен Киро Киров, в сутрешния блок на Нова телевизия. 

След преговори чрез СМС-и, похитителите искат 5 милиона лева, а семейството събира малко над половина милион лева.

"Престъпниците винаги искат една непосилна сума и трябва да ги убедиш, че не е възможно да ги дадеш. При нас този пазарлък отне 15 дни за щастие. Сигурно това стана, защото баща ми не се е хранил и са се уплашили за живота му." Това каза в ефира на Нова тв, сина на отвлечения преди няколко години Киро Киров - Иван Киров.


"Не съм говорил с никой по телефона и не можах да разпозная никой в съда. Те се опитаха да защитят самоличността им в съда. Тях ги охраняват по-добре от жертвите. В залата те са с гръб към нас, после ги извеждат така, че да не може никой да ги види", уточни той.

"За мен по-безопасно за тези престъпници е това да се извършва във вакуум - без участието на много хора. В нашия случай обаче престъпниците са имали човек, който им е казвал всичко, което се случва при нас. Имало е теч на информация. Все пак и медиите веднага разбраха каква сума съм платил за откуп. Това как ви се струва", припомня си Киров.

"12 жертви на "Наглите" бяхме, но никой освен мен не се надигна. Не съм оптимист, че времето на отвличанията е отминало.", завърши той.