Под ръководството на Районна прокуратура – Козлодуй се води разследване за извършена измама с обещания за работа в АЕЦ "Козлодуй" ЕАД, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение, цитирани от BulNews.

В продължение на няколко месеца - в периода от август до ноември 2019 г., чрез въвеждане в заблуждение на Б. Д., с цел имотна облага, била нанесена вреда в размер на 9 000 лева. След събрани доказателства за извършената измама, в качеството на обвиняема е била привлечена П. Д.

Жената обещала съдействие пред заместник изпълнителния директор на АЕЦ "Козлодуй" относно започване на работа в дружеството, на длъжност „Ръководител договори в складово стопанство“. Заявила и размера на стартовата заплата – 3 500 лева. За "услугата" П. Д. получила 9 000 лева.

П. Д. е била задържана. По искане на Районна прокуратура – Козлодуй й е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.
За деянието по чл. 209, ал. 1 от НК – набавяне на имотна облага чрез възбуждане или поддържане на заблуждение, с причиняване на имотна вреда, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от една до шест години.