Варненският окръжен съд осъди на общо 31 г. и 4 м. затвор тримата охранители, които пребиха до смърт 52-годишния Нягол Петров във варненския Гранд мол.
Наказанията на Ангел Николов, Красимир Димитров и Цветан Маринов - съответно 11 г. и 4 м. затвор и по 10 години затвор, бяха намалени, след като тримата се признаха за виновни и поискаха съкратен процес, съобщава Дир бг.

Това бе вторият път, в който окръжните магистрати гледат делото, след като преди година друг състав на Варненския окръжен съд присъди общо 49 години затвор на Николов, Димитров и Маринов за убийството на Нягол, извършено в съучастие, по хулигански подбуди, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. 

Четете още: Само в БЛИЦ и "ШОУ"! Гардовете към Нягол: Ще пееш "Даньова мама", "Зайченцето бяло" и свирки ши прайш!  

Процесът обаче бе върнат на първа инстанция и сега съдът намали наказанията и определи и на тримата да бъдат приспаднати трите години престой в ареста. 

Магистратите не удовлетвориха първоначално исканото от Петър Петров - брат на Нягол Петров, парично обезщетение в размер на 450 хил. лв. Ангел Николов ще трябва да изплати 50 хил. лв, а Красимир и Цветан по 30 хил. лв.

Четете още: Само в БЛИЦ TV: Проговориха още жертви на биячите убийци от мола! 

Жестокото убийство бе извършено на 14 март 2015 г. 

Тогава Ангел Николов и Красимир Димитров получили сигнал от охранителната фирма „Джи Ем секюрити“ за клошар, който проси пари от посетителите в мола. Двамата открили човека и го повели към ескалатора, за да го изведат от търговския център. Преди това Нягол бил отведен до залата за видеонаблюдение в изпълнение на устни разпореждания на ръководството на Гранд мола, което забранявало лица с неподходящ външен вид да влизат в търговския център. 

Четете още: Ексклузивно в „ШОУ” и БЛИЦ: Шефът на гардовете, размазали Нягол: „Давай, Цецо! Това ти е бойното кръщение!“  

Според обвинението именно в тази зала охранителите започнали посегателствата спрямо жертвата. Побоят над Нягол, който страдал от психично заболяване, без да е агресивен, продължил 15 минути, а някои от издевателствата подсъдимият Николов снимал с мобилния си телефон. 

При всеки опит на жертвата да се изтръгне от охранителите, побоят над него с ритници и юмруци по цялото тяло продължавал със значителна сила и агресия. По запис на охранителните камери, около 12,26 ч. пострадалият все още се намирал в мола, като се олюлявал и бил видимо дезориентиран. Минути след това жена подала сигнал за човек, паднал по гръб пред магазин в търговския център. Пристигналият медицински екип само констатирал смъртта на Нягол. 

Тройната съдебномедицинска експертиза, назначена по време на разследването, е преброила близо 57 удара по тялото на убития.