Дългогодишна служителка в офис на голяма фирма за куриерски услуги в Козлодуй, спипана за кражба на голяма сума пари, получи пробация от съда. Моника Вълковска прие споразумение с прокуратурата и си призна, че е присвоила сумата от 26 544.92 лева.

28-годишната жена се разминала с леката присъда, тъй като до този момент не е осъждана за други престъпления, пише BulNews.

Моника взела пари от касовата наличност на два пъти, става ясно от документите по делото. По-сериозната сума в размер на 24 294.72 лева тя е присвоила през месец ноември 2018 година. В последствие в периода от 15 февруари до 14 март тази година е взела още 2 250.20 лева. Тогава обаче липсите били усетени и при ревизия на обекта е установена и предходната кражба. 

С подписаното споразумение младата жена е наказана със задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от шест месеца с периодичност на подписване два пъти седмично и задължителни периодични срещи с пробационен служител за същия период. Споразумението е одобрено от съда и има тежест на влязла в сила присъда, като не подлежи на обжалване.

Моника Вълковска работи за фирмата повече от 5 години и до момента е била безупречна в изпълнението на задълженията си.