Днес, 4 декември 2018 г., започна приобщаването на изготвените веществени доказателствени средства, събрани със специални разузнавателни средства, по наказателното дело на Специализирания наказателен съд срещу обвинените в подкуп Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров.

Това се казва в официална позиция на Специализираната прокуратура изпратена до медиите, която публикуваме без редакторска намеса.

"Процедурата включва прослушване и преглеждане на видеоматериалите, приобщени към делото. Към тази процедура се пристъпи по решение на първоинстанционния съд на заседанието на 3 декеммври 2018 г. и с изричното съгласие съгласие на Специализираната прокуратура като страна в процеса. Приобщените към делото веществени доказателствени средства са в значителен обем. Становището на Специализираната прокуратура е, че те съдържат информация, която не е класифицирана, но в значителна степен разкрива престъпната дейност на обвинените лица.

По това дело позицията на Специализираната прокуратура е и ще продължава да бъде, че изготвените веществени доказателствени средства (събрани по реда на Закона за СРС и въз основа на които лицата са предадени на съд), трябва да станат достояние на всички български граждани".