Шокиращи подробности от убийството на Иван Йолов от врачанското село Камено поле излязоха наяве по време на вчерашното съдебно заседание срещу убийците на мъжа – братята Людмил и Марсел Георгиеви. Бруталните касапи са били скалпирали и раздробили тялото на жертвата си, съобщава "Булнюз", като се позовава на свои източници.
Мъжете отнеха живота на 48-годишният Иван през юли миналата година по особено жесток начин. Единият от братята извършил престъплението в условията на опасен рецидив, другият пък по време на убийството бил непълнолетен.

Йолов е бил убит по изключително жесток начин, чрез зверски побой. Ударите с тояги, нанасяни от двамата цигани, буквално са скалпирали жертвата.  Буквално са отлепили предната част на лицето от черепа. Тялото на мъжа е било напълно раздробено, като костите му са се показвали от кожата. Единият му крак се е крепял на кожата му, както и едната му ръка, на която дори ноктите на пръстите му са били обърнати от жестоките удари на циганите.

Всичко станало заради сестрата на Марсел и Людмил, която по-рано през деня вдигнала скандал на Иван за цифров декодер. Мъжът кротко казал, че ще й го даде, но тя започнала да крещи и да го замеря с разлчини предмети. Малко по-късно отишла при братята си и им казала, че има проблем с Иван. Циганите взели тояги и нахълтали в дома на жертвата си, като започнали да го налагат. Пребитият мъж бил открит от съседите си да лежи безпомощно в локва кръв. Въпреки оказаната му медицинска помощ в болницата в Роман и по-късно във врачанската лечебница, пострадалият починал.

От показанията на свидетелите става ясно, че Иван Йолов е бил буквално смазан от двамата цигани и то без да е направил каквото и да е или да се е държал агресивно към някои от фамилията.

До момента за кървавото зверство са разпитани 19 от 20 свидетели и 4 от 5 вещи лица. Делото, на което председател е съдия Агнеса Ставарова бе отложено заради появил се още един очевидец на убийството и необходимостта от изготвянето на допълнителна комплексна разширена съдебно-медицинска експертиза. Допълнителната експертиза трябва да установи дали сърдечните проблеми на жертвата са спомогнали за настъпване на смъртта му или не.