Известният в ъндърграунда по Южното Черноморие Живко Панайотов - Цацата се призна за виновен по обвинение за държане на наркотици в големи размери и влиза в затвора за 1 година и 3 месеца. 

Наказанието на помориеца е под минимума, тъй като той сключи споразумение след самопризнанията, в противен случай беше заплашен от още по-сериозна присъда в диапазона от 3 до 12 години, пише "Флагман". 

Припомняме, че Цацата беше арестуван при спецакция рано сутринта на 13 февруари т. г. Маскираните полицаи първо нахлули в къщата на стария си познайник, където открили няколко разфасовки с марихуана, електронна везна, джъмпери и минимално количество пико.

Последвало претърсване в апартамента на Панайотов. Разследващите иззели от жилището 9 пакета, всеки с около 50 гр марихуана.

Според съда подобно количество дрога – почти 500 гр струва почти 3 000 лв. Източници на Флагман.бг обаче разкриха, че на улицата марихуаната върви в пъти по-скъпо.

Живко Цацата е един от хората, разпитани за убийството на наркобоса Иван Попов-Костов, извършено на 15-ти ноември 2015 г. в центъра на Поморие. Според показанията по делото именно Цацата е закарал с колата си Димитър Димитров-Бабата, Недялко Гетов и Стойчо Казаков до „Омара“ преди разстрела на наркострашилището пред заведението.

Бабата в момента излежава 4-годишна присъда, след като бе признат за виновен в убийство при превишаване пределите на неизбежната отбрана.

Панайотов е многократно задържан с наркотици. Той е хванат заедно с Недялко Гетов през юни 2017 г. при рутинна проверка в Поморие. Тогава обаче не е арестуван, тъй като ченгетата откриват дрога единствено в Гетов.

Той и по-малкият му брат Емил пък са задържани като част от разбитата в края на 2017 г. наркобанда на Станислав Панайотов-Тачо. При гръмката акция на антимафиоти и спецпрокурори бяха арестувани 12 души, но накрая почти всички в бандата се разминаха с условни присъди.