Доста неясноти явно ще съпътстват последното дело срещу знаковата фигура в бургаския ъндърграунд Пламен Ангелов, по прякор Дебелия. 39-годишният мъж беше оставен преди минути зад решетките от Харманлийския районен съд, след като в събота беше арестуван при спецакция в къщата на майка му в с. Черна могила, пише "Флагман".

Първоначално от полицията съобщиха официално, че са разбили сериозна нарколаборатория за приготвяне на синтетична дрога. При акцията ченгетата иззели 500 г бяло вещество на кристали, реагирало при полевия наркотест на метамфетамин, 10 хапчета с лого от същото вещество, 10 л жълтеникава течност, 10-литрова бутилка с безцветна течност с остра миризма, туба с 1 л солна киселина, буркан с надпис „натриева основа“ с бяло люспесто вещество и две електронни везни. Освен Дебелия, в ареста с обвинения за притежание на дрога се оказаха още Даниел Дюшюнев, 29-годишна бургазлийка и 26-годишна хасковлийка.

Днес в съда обаче дрогата се стопи само до 10 хапчета екстази, а двете млади жени се оказаха просто свидетелки, които не знаят нищо, пише Флагман.бг. Именно затова обвинението е единствено за притежание, а не за пласиране на наркотици. По първия текст Ангелов може да получи от 1 до 6 години затвор. Това обаче е малката беда за Дебелия. Ако бъде признат за виновен, той ще лежи още 2 години и 8 месеца заради кумулацията на 3 условни присъди за наркоразпространение, която вкара в историята.

По случая са назначени експертизи, които трябва да установят какво точно са открили полицаите в селската къща. Ако все пак становището на специалистите докаже наличието на сериозни количества метамфетамин, то тогава Дебелия ще влезе „на топло” за доста дълго време.

Районните магистрати в Харманли обявиха, че оставят Ангелов и Дюшюнев, тъй като по време на ареста и двамата са с условни присъди. Пламен Дебелия е роден в Харманли, но последните 20 години живее постоянно в Бургас. През 1997 г. той участва в катастрофа, при която загинаха трима младежи от Харманли, съобщават колегите от sakarnews.info.