Задържаният в Студентски град с 40 пакета кокаин в багажника на автомобила си „Мерцедес” на стойност 10 млн. лева Николай Емилов Петров сам е казал на полицаите, че кара дрога. Това стана ясно по време на мярката, която се гледа в момента в Софийския градски съд, уточнява в. Монитор.

Първи СНИМКИ на Николай, спипан с безпрецедентно качествения и скъп кокаин ВИДЕО


33-годишният мъж бил паркирал автомобила си, когато до него спрял патрул на МВР. При вида на униформените той видимо се изплашил и така им се видял подозрителен. Щом решили да му поискат документите, Петров сам си казал, че в багажника кара от най-скъпата дрога.

Мъжът бе доведен под конвой с белезници в 5-а зала на Съдебната палата в София, където делото се гледа съобразно новите изисквания за мерките срещу  COVID-19 и в залата външни лица не бяха допуснати. 

Точно в 15 часа в Софийския градски съд започна мярката му за неотклонение.

Сензационни СНИМКИ от безпрецедентния кокаинов удар в София

От прокуратурата настояха Петров да бъде оставен зад решетките с най-тежката мярка „задържане под стража”, въпреки че е чисто досие и няма досегашни регистрации. Адвокатката му Вяра Братоевска пък поиска по-лека мярка на основание, че Петров живее с Иглика Бринова на семейни начала и тя е бременна в седмия месец. Освен това се грижи за болните си родители Емил Маринов и Виолина Маринова, за което представи и документи.

Нови подробности: Кокаинът, спипан в Студентски град - за над 11 милиона евро СНИМКИ

Братоевска обясни още, че може да не е той собственикът на дрогата, а просто да се е озовал на  грешното място в неподходящото време. Самият Петров единствено каза в последната си дума пред съда, че е съгласен с адвокатката си и няма какво повече да добави. 

От прокуратурата изтъкнаха, че на домашния адрес на Николай Петров на улица проф. Атанас Иширков №11Б в София са открити още 327 пакета с кокаин, а които тепърва предстои да му бъде повдигнато обвинение. 

Преди минути стана ясно, че Николай Петров е оставен за постоянно в ареста.

БЛИЦ припомня, че междувременно от СДВР изнесоха още подробности за кокаиновия удар в "Студентски град".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!