Тежко наказание получи пиян пишман тежкар с баварско возило, който си позволи куп нарушения на центъра на град Съединение, пише Plovdiv24.bg.

Екшънът се разиграл в ранните часове на 25 март м.г. Тогава полицейски служители от районното в село Труд пристигнали в центъра на градчето, защото получили сигнал за водач, който обикаля с висока скорост и върти гуми.

Униформените веднага засекли шофьора и паркирали патрулката до лекия автомобил "БМВ 520“. Нарушителят направил рязка маневра назад и напуснал мястото с висока скорост.

Последвало бясно преследване. В един момент шофьорът спрял, излязъл от шофьорската врата е се опитал да насочи пушка към служителите на МВР, което наложило същата да бъде избита и да се приложи сила.

Нарушителят бил задържан и отведен в сградата на РУ–Труд, където категорично отказал да бъда изпробван с дрегер за алкохол. Установено било още, че не носил нито книжката си, нито талона.

За нарушенията по ЗДвП мъжът получил акт. Униформените го завели лично до болницата, но мъжът упорите отказвал да даде кръв за изследвания. Поради тази причина той е глобен с 2000 лева и отава без книжка за 24 месеца.

Освен това ще трябва да заплати и 10 лева за книжката и талона, а ако не е доволен – може да обжалва пред административния съд.

За останалите нарушения е било образувано отделно наказателно дело. Мъжът се сдобил с обвинения за закана за убийство, дребно хулиганство при управление на МПС и пренасяне на ловна пушка "Бенели“, кал. 12, без да е взел необходимите мерки за обезопасяването на оръжието.

В този случай мъжът успял да сключи споразумение с прокуратурата и се разминал само с 6-месечна условна присъда с 3-годишен изпитателен срок.