Изнасилвачът, от който Великобритания настръхна, бе осъден на доживотен затвор. Етиопецът Темесджен Деста нападна жена в Бирмингам часове, след като удуши друга жена на плажа Мърсисайд. 

32-годишният мъж бе осъден на доживотен затвор за изнасилването на двете жени. 

През март започна мащабно издирване на бежанците от Етиопия, като полицията предупреди, че той пътува нагоре и надолу по железопътната мрежа, за да набелязва жертвите си.Деста е отишъл във Великобритания през 2017 година, минавайки през Шотландия. Днес в съда стана ясно, че той е бил заключван и преди година за расистки обиди към охрана и притежание на нож, но успял да избегне затвора. 

По време на делото Деста пледира за невинност и каза на съдията, че е "пълноправен бежанец" и го помоли да го помилва. 

Деста бе признат за виновен в обвинението за изнасилване, както и други опити за изнасилване.

Извергът е завързал една от жертвите си във влак, пътуващ към Бирмингам от Ливърпул на 15-ти март. Той е направил опит за изнасилване и над друга жена 10 часа по-рано. 

Деста нахлул в апартамента на жена, след като разбрал, че живее сама. Хванал я за гърлото и я хвърлил на леглото, твърдейки, че притежава нож. След това вързал ръцете й с колан от халат, краката й с кабела от зарядното на телефона и барикадирал вратата със стол, преди да избяга. 

Жената успяла да избяга след 45 минути и побегнала към портиера с вързани ръце. 

Деста заплашвал всичките си жертви, че ще ги убие.

Превод: БЛИЦ