Дете успя да осъди „съпругата” си и да спечели родителските права за отглеждането на бебето им. Избягалата изгора на ученика от Момчилград пък ще плаща всеки месец издръжка в размер на 127 лева и 50 стотинки, пише 24rodopi.com.
Непълнолетният Е.Ж. заведе дело срещу жена си със съгласието на своите родители, разкриха отлично запознати със случая. Тийнейджърът е баща на дете на годинка и седем месеца. „Съпругата” му го напуснала под предлог, че отива на гости при родителите си. По-късно обаче ученикът разбрал, че тя си е намерила друг мъж. Тогава Е.Ж. и родителите му се обърнали към магистратите в Момчилград.

Тийнейджърът посещавал редовно училище в родопския град, вадил и пари от земеделска работа в чужбина. Всички полагали грижи за най-малкото дете в семейството, установили проверките на социалните служби.

Всички тези доводи, както и незаинтересоваността на майката, дадоха основание на магистратите в Момчилград да предоставят родителските права на непълнолетния баща. Майката пък ще може да вижда рожбата си през уикендите на всяка първа и трета седмица в месеца, но като за начало ще трябва да заплати разноските по делото в размер на 300 лева.