Състав на Софийския апелативен съд е потвърдил мерките за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Илиян Варсанов и любовницата му Веселина Ефремова, който са привлечени в качеството на обвиняеми за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура- София. 
 


                             Илиян Варсанов

БЛИЦ припомня, че около 11.00 часа на 26 ноември до казино на пазара в ж.к. „Красно село“ в София, обвиняемата Евфремова разпространила наркотик - продала амфетамин. Същевременно, в апартамент на ул. „Хубча“ в столицата, заедно с другия обвиняем по делото – любовникът й Варсанов, тя държала с цел разпространение различни високорискови наркотични вещества в големи количества. При претърсване на жилището били открити и иззети хероин, амфетамин и коноп на обща стойност над 74 хил. лева. Дрогата била намерена на различни места в апартамента, в това число в камерата на хладилник в кухнята. Намерена била и електронна везна. 
 


                            Веселина Ефремова

Имотът, в който били открити наркотиците, бил ползван от двамата обвиняеми, които живеят съвместно.

Съдът е преценил, че на този етап от досъдебното производство са събрани достатъчни доказателства за наличието на обосновано предположение, че двамата обвиняеми са извършили престъплението, в което са обвинени. Има и реална опасност от извършване на ново престъпление. 

Варсанов е с обременено съдебно минало, като спрямо него има постановена присъда с наложено наказание „Лишаване от свобода“, чието изпълнение е отложено. Независимо от чистото съдебно минало на Веселина тя е обвиняема за деяние, извършено при условията на продължавано престъпление. Разпространението и държането на високорискови наркотични вещества в големи размери са тежки умишлени престъпления. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!