Министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев ще се яви в Следствения отдел на Софийска градска прокуратура на бул. „Монтевидео“ 21 на 5 януари 2017 г. от 15.00 ч и на 6 януари 2017 г. от 10.30 ч. Това съобщиха от Министерството на отбраната.
Призовките за явяването му бяха връчени ден преди новогодишните празници. Припомняме, че военните прокурори обвиняват министъра в това, че в резултат на негово решение на ведомството е нанесена щета за близо 260 000 лв. Става дума за обществена поръчка за ушиване на военни униформи, която вместо при частната фирма “Лортън” ЕООД отива при ведомственото дружество на МО “Интендантско обслужване”.

Така, въпреки че предлага най-ниска цена на търга, “Лортън” е принудена да се откаже от първото място в полза на военното дружество. Като срещу този компромис частникът става подизпълнител на поръчка за 4,3 млн. лв. и си спестява внесената гаранция, която при подобен отказ следва да бъде прибрана от държавата. Според едни източници икономисаната сума е около 43 000 лв., а според други - доста повече.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!